HISTÒRIA DE DRACS

L’any 1990, Amadeu Barbany i Grau decideix ampliar el negoci familiar de venda d’articles de roba i complements (fundat l’any 1895), obrint un nou establiment comercial al Carrer Santa Esperança número 7 de Granollers, amb el nom de “Dracs”.

Durant 22 anys, “Dracs” va ser una botiga de roba especial. L’establiment oferia quelcom més que un espai de compra-venda de productes tèxtils. La planta soterrani acollia múltiples activitats d’oci, culturals i socials que feien de “Dracs” un punt de trobada a Granollers per a tot tipus de gent.

Amb el pas dels anys degut l’arribada de la crisi econòmica, l’ànima de “Dracs” es va anar consumint, fins que el març de 2012 va baixar la persiana.

Durant més de tres anys, “Dracs” va estar tancat. La bona ubicació (situat en un dels carrers més cèntrics de la ciutat) i la singularitat de l’edifici, feien que arribessin moltes propostes de lloguer. En alguns casos econòmicament molt bones. No obstant, cap de les propostes rebudes va tirar endavant essencialment per dos motius. La major part de les propostes provenien de grans multinacionals que no respectaven el model de comerç en el que creiem, i d’altra banda les propostes incloïen “destrossar” l’edifici, aplicant “pladur” a les parets, canviant el terra o tapant el sostre de fusta. La determinació de l’Amadeu Barbany en conservar un comerç de proximitat i la singularitat de l’edifici, van pesar molt més que no pas els lloguers desorbitats que van oferir pel local.

Tres anys i mig després  hem recarregat les piles  i estem il·lusionats a obrir de nou les portes d’aquest edifici tant autèntic oferint a la ciutat un model de negoci diferent; vertebrat en uns eixos de valors molt concrets que ens permetin apropar-nos i conèixer la societat on vivim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s